ZONDAG 21 MEI OM  14:00u en 16:00U IN BOLWERK FORT 5 - 2650 EDEGEM

Topmusici Britt Truyts, Kaat Vissenberg en Karen Peeters vormen samen het Ensemble Sérafique. Ze brengen een beklijvend en uniek programma.  De brieven van de Amerikaanse frontsoldaat  George, op muziek gezet door de hedendaagse Amerikaanse componist Alan Louis Smith vormen de rode draad.  Maar ook: welke muziek werd er beluisterd en welke muziek werd er gecreëerd in deze donkere periode? Wat zijn de invloeden van een oorlog in de muziek?

Met muziek van Hans Eisler, Richard Wagner, George Gershwin, Vera Lynn en nog vele anderen.Zondag 21 mei om 14:00u en 16:00u

Fort 5 - binnenfort Bolwerk - Ingang en parking Vestinglaan, 55 - 2650 Edegem

Tickets : 12 euro per deelnemer.  

Betaling aan de kassa bij de ingang van het concert.

Het aantal plaatsen is beperkt dus reservatie is mogelijk via onderstaande button.

Na het concert kan u nog nagenieten met een drink in het unieke kader van Bolwerk - Fort 5. 
       BRITT TRUYTS

       SOPRAAN

De afgelopen jaren zong Britt Truyts een breed scala aan operarollen in de VS en in Europa, zoals Donna Elvira (Don Giovanni), Die Marschallin (Der Rosenkavalier), Ann Putnam (The Crucible), Female Chorus (The Rape of Lucretia), Antonia (Les Contes d’Hoffmann) en Fünfte Mägd (Elektra).

Contessa Almaviva (Le Nozze di Figaro), vertolkte Britt zowel in het theater van Lemberg (Oekraïne) als in Chautauqua (NY).

Op het concertpodium heeft Britt succes als soliste in oratoria waaronder Messe in A van Franck, het Requiem van Brahms, het Verdi Requiem, Vivaldi’s Gloria en Magnificat, Oratorio de Noël van Saint-Saëns en Rossini's Petite Messe Solenelle.

Britt werkte reeds samen met hedendaagse componisten als Ricky Ian Gordon, Ben Moore en Adriaan Jacobs. Van deze laatste zong ze in 2011 de wereldcreatie in de Singel te Antwerpen.


        CATHERINE VISSENBERG

          DWARSFLUIT

Catherine  kreeg aan het Lemmensinstituut te Leuven de 1° prijs voor fluit en een 1° prijs kamermuziek. Onder leiding van Carlos Bruneel behaalde zij het 'Hoger Diploma fluit' met onderscheiding. Ook volgde zij meestercursussen bij William Bennett en Trevor Wye.

Als freelance fluitiste werkte zij mee aan grote producties bij het ‘Ballet van Vlaanderen’, ‘Studio 100’, ‘Music Hall’ en het ‘Vlaams Muziek Theater’.

Momenteel treedt zij regelmatig op met het 'Duo Arabesque' , met het ‘Ensemble Sérafique’ en als soliste. Zij is dirigente van het koor 'Musica Vera' te Oostmalle en bezielster van het herenkoor ‘De Kaaters’. Sinds mei 2015 is zij eveneens dirigente van het PIUS-koor te Hoogstraten.


        KAREN PEETERS

         HARP

Karen Peeters verleende in het verleden haar medewerking als harpiste aan het Nationaal Orkest van Belgie, de Beethoven Academie en was 12 jaar freelance verbonden aan het “ Orchestre Filharmonique de Liège “.

Momenteel speelt zij regelmatig bij het Brussels Philarmonic.

Daarnaast treedt zij vaak op in kamermuziekverband, in duo met twee harpen “KARISA” (KARen en ISAbelle Matthijssens); fluit en harp “DUO ARABESQUE” (fluit: Kaat Vissenberg) en met het trio “CATALPA” met zangeres Anne Cambier en hoboïst Luk Callens.

Vanaf 1994 tot op heden is Karen leerkracht harp van de stedelijke academie voor muziek, woord en dans te Lier. Ze werd ook lid van het kamerorkest “La Passione” dat eveneens in deze academie zijn thuisbasis heeft.