Vesting Flash Special
24 december 2017
Extra nieuwsbrief van Simon Stevin
Vlaams Vestingbouwkundig Centrum
Simon Stevin Vesting Flash Special

Problemen om dit bericht te zien ? Bekijk het in je browser
 
fortendag Fort 8

In het vooruitzicht van een bruisend 2018 danken we iedereen die zich inzet voor de toekomst van ons versterkt erfgoed!
hr1
Ook in 2018 staan talrijke initiatieven in de steigers en zorgen voor verrassende ontdekkingen en een intense fortbeleving voor jong en oud . De gezamelijke inzet en creativiteit van overheden, organisaties, vrijwilligers en ondernemingen draagt bij tot de duurzame toekomst van ons versterkt erfgoed.

Niet te missen : Speciale dubbeleditie Vesting : De forten van Namen.
hr1

We openen het jaar 2018 met een bijzonder dubbelnummer van ons ledentijdschrift Vesting. Auteur David Maes verdiepte zich in de Naamse Fortengordel. Aanvankelijk bedoeld als coverartikel, groeide het thema uit tot een boeiende ontdekkingstocht van de minder bekende P.F.N. - Place Fortifiée de Namur.
Zowel de rol van de Maasvallei in de defensie van België, de bouw van de Maasforten, de typering en grondplannen van de Naamse versterkingen, het geschut, de oefeningen, de troepen in de vesting Namen, de Duitse zware belegeringsartillerie en de beschietingen passeren de revue.
Het nummer verschijnt in januari. De forten van Namen, een speciaal en rijkelijk geïllustreerd dubbelnummer van Vesting om naar uit te kijken!

fortingang   fortingang   mobilisatie1914
     
P.F.N. Place Fortifiée Namur © Province de Namur. Fort Saint Héribert © Simon Stevin V.V.C.
Duits 30,5cm projectiel © Der 30,5cm Mörser.

Nog geen lid van Simon Stevin V.V.C.?
hr1

Als het over forten, bunkers en andere versterkingen gaat ben je aan het juiste adres. Vanaf 20 euro per jaar ben je lid, ontvang je ons tijdschrift Vesting en draag je daadwerkelijk bij tot de toekomst van ons versterkt erfgoed. Klik hier voor meer info en ledenvoordelen.

.

facebook    bezoek ons op facebook

hr1

Copyright 2018 Simon Stevin V.V.C.

Inschrijven op Vesting Flash Klik hier | Uitschrijven Klik hier