Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws








       Antwerpse forten 1914                                

Robert Gils
Een schat aan unieke historische inzichten, documenten en beelden.

Het boek Antwerpse Forten 1914 brengt het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering met de Dikke Bertha's aan de hand van unieke historische documenten.  De vernielingen aan de forten werden  tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers grondig geregistreerd, van commentaar voorzien, geïllustreerd en gefotografeerd.  Na de oorlog werd dit nog eens overgedaan door het Belgisch leger.

Een uitzonderlijk kijk- en leesboek.

Onder redactie van Robert Gils werden de oorspronkelijke documenten  herwerkt naar een prachtige uitgave die een nieuw licht werpt op de fascinerende Antwerpse forten.

Het eerste deel geeft een grondig beeld van de rol van Antwerpen in de Belgische landsverdediging, de uitrusting van de versterkingen en het algemeen verloop van de belegering.
Het tweede deel vertelt de geschiedenis van de elf betrokken forten en schansen, toegelicht aan de hand van talrijke historische maar ook prachtige actuele foto's van fotograaf Stijn Bollaert.

Bestel nu Antwerpse forten 1914
Hardcover 240 pagina's voor slechts 40 euro + verzendkosten.

De Antwerpse forten, actueler dan ooit.

De Antwerpse forten zijn er honderd jaar later nog bijna allemaal.  Als stille getuigen dragen ze de sporen van hun rol in de Eerste Wereldoorlog.  een sterk verband met het heden is dus vanzelfsprekend.
Het boek draagt bij tot de duurzame ontsluiting van de Antwerpse fortengordels als cultuur-toeristische attrractie en historisch waardevol versterkt erfgoed.

Antwerpse forten 1914 is een realisatie van het Simon Stevin Vlaams Vestingbouwkundig Centrum en uitgeverij Lannoo onder redactie van Robert Gils.



Vesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer




Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...