Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws
Het fotoboek van Erich Pülm
Fort 2 te Wommelgem in de 2de Wereldoorlog

Met een inleiding door Willy Jacobs.

Onder impuls van Willy Jacobs werd een nauwgezette reproductie gemaakt van het fotoboek van Erich Pülm.  Aan de hand van de talloze snapshots wordt een gedetailleerd beeld gebracht van hoe Fort 2 er uitzag tijdens de Duitse bezetting.

Tijdens de 2de Wereldoorlog werd Fort 2 te Wommelgem bezet door het "Reparaturbetrieb" van de Luftwaffe.   Erich Pülm verbleef in deze Luftwaffe Werkstatt Antwerpen op Fort 2 tussen 1 september 1941 en 4 september 1944, dus tot en met de bevrijding  van Antwerpen.


Het originele fotoboek is ingebonden in bruin leder, de zilveren adelaar van de Luftwaffe erop geklonken met een koperen plaatje, met gegraveerd jaartal 1941 en een swastika. Het album bevat foto's van verdwenen gebouwen en van het dagelijkse leven op het fort in die periode.
Willy Jacobs geeft in de uitgebreide inleiding gedetailleerde duiding bij de voornaamste merkwaardigheden.

Over de auteur .

Erich Pülm was Feldwebel bij de Luftwaffe toen hij op Fort 2 toekwam. Hij werd bevorderd tot Oberfeldwebel op 1/10/1942.Op 4/9/1944 verliet hij het fort met zijn eenheid en werd krijgsgevangene van de Amerikanen op 2/4/1945 in Hersfeld (Duitsland). Na meer dan een jaar verbleven te hebben in het kamp van Bazancourt bij Reims keerde hij terug in ziin woonplaats Wolffenbüttel in Duitsland op 27/9/1946.Inleider 

Willy Jacobs is auteur van het boek "Fort 2 te Wommelgem.Een Antwerps Brialmontfort".

Bestellen

Het boek is een fotografische replica op formaat A4 van het originele album en telt 62 pagina's. De kostprijs is 20 euro. Het boek kan besteld worden via ShopMyBook op  volgende link:  Boek Fort 2 - Erich PülmVesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer
Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...