Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws








 

De bouw van het fort van Stabroek dateert van 1902,
Fort Stabroek was één van de eerste betonnen pantserforten rond Antwerpen.
Na een succesvolle Fortendag in Eben Emael, het fort van Liezele en Dendermonde, is het nu de beurt aan Fort Stabroek, de noordelijke toegangspoort tot de Antwerpse Buitengordel en de Antitankgracht.

Een buitenkans om dit indrukwekkende fort op een unieke wijze te leren kennen en er een onvergetelijke dag van te maken.

foto Gemeente Stabroek         

Programma

Zaterdag 29 september van 11.00 u tot 17.00 u.

Opendeurdag in Fort Stabroek met wandelparcours in, op en rond het fort.  Stap voor stap geeft de gepantserde kolos zijn geheimen prijs aan de bezoeker.

Grote tentoonstelling over de geschiedenis van de Antwerpse versterkingen.  Op beeldende wijze wordt een overzicht gegeven van het rijke Antwerpse versterkte verleden.  Vanaf de eerste Antwerpse burcht, de Spaanse omwalling, de citadel tot de Brialmontomwalling vanaf 1859.

Toerisme-beurs met  forten, vestingsteden en andere versterkingen.   Hier komen de bezoekers alles te weten over het versterkt erfgoed.  De beurs levert volop inspiratie voor uitstappen en bezoeken.  Geïnteresseerden, kenners en liefhebbers komen volop aan hun trekken met een rijk aanbod aan informatie en publicaties.
Overzicht exposanten

Sfeervolle  horeca met hapjes en drankjes.   In het unieke kader van het fort genieten de bezoekers naast een traditioneel aanbod ook van een exclusief fortbier of een originele maaltijd in gamel.

Toegang tot de Fortendag 2012 : 1 euro per persoon.

Adres : Fort Stabroek, Abtsdreef, B 2940  Stabroek, Belgium

Organisatie : Simon Stevin V.V.C. in samenwerking met de volgende partners.

           


View Larger Map



Vesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer




Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...