Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws
Simon Stevin V.V.C. verwelkomt 3 nieuwe correspondenten

De plaatselijke correspondenten vormen de ruggengraat van de organisatie : zij vertegenwoordigen de organisatie op het lokale niveau en zijn intens betrokken bij het beheer en de ontsluiting van de plaatselijke versterkingen.  Praktisch in elke Vlaamse versterking heeft Simon Stevin een correspondent die de ontwikkelingen van het versterkt erfgoed in zijn regio opvolgt en ondersteunt.  Dankzij het netwerk van correspondenten is Simon Stevin V.V.C. in staat om een permanente toegevoegde waarde voor het versterkt erfgoed in de meeste versterkingen te waarborgen.  

Recent werd het netwerk uitgebreid met 3 nieuwe correspondenten.


Tom Sels
Correspondent Diest.
Tom is reeds jarenlang actief op het vlak van versterkt en militair erfgoed.  Stichtend lid van de herdenking "60 jaar bevrijding van Tienen, Stichtend lid van Hell On wheels Remberance Group Belgium, Auteur/journalist Tank Museum News, Lid raad van beheer vzw Tankmuseum, lid van de werkgroep KW linie, Gids in de forten van Walem, Kessel en de KW-linie.


Roger Moria
Correspondent Zoutleeuw.
Gepassioneerd door vestingbouw, militaire architectuur en krijgsgeschiedenis van de 17de tot de 20ste eeuw, is hij een levende encyclopedie op het vlak van versterkt erfgoed.  
Als ondervoorzitter van "De Vrienden van Zoutleeuw" ijvert hij voor de ontsluiting van het Zoutleeuwse patrimonium.  Roger Moria is tevens auteur van het werk "De Spaanse Citadel - De vesting Zoutleeuw in de 17de en 18de eeuw."


Werner Bril
Correspondent Lillo.
Geboren in Lillo, is Werner Bril de kleurrijke gastheer in Fort Lillo.  Hij weet de versterkte geschiedenis van Lillo als geen ander te kruiden met een onuitputtelijke bron van anekdotes, verhalen, achtergrond en inzichten, weliswaar steeds onderbouwd met een grondige kennis van zaken.  Lillo, het dorp uit zijn jeugd is opnieuw een bolwerk geworden.  Vesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer
Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...