Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws

Fortendag 2012, een feest van het versterkt erfgoed !

Meer dan 700 enthousiaste deelnemers aan de Fortendag 2012 ontdekten op 29 september  het unieke Fort van Stabroek in al zijn historische glorie, kollosale structuur en natuurlijke pracht.  

De infobeurs bood met 34 exposanten uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Polen een indrukwekkend maar vooral boeiend pallet van vestingbouwkundige rijkdom en cultuur-toeristische inspiratie.  De knappe overzichtstentoonstelling over de geschiedenis van de Antwerpse versterkingen verschafte een overtuigend beeld over het roemrijke versterkte verleden van de stad.

Overzicht exposanten


De bezoekers konden naar goeddunken de meest verborgen hoekjes van het fort verkennen, ronddwalen in de onderaardse gangen of bovenop het fort de indrukwekkende omvang van de versterking in al zijn grootsheid bewonderen.


Ongetwijfeld zullen de deelnemers zich het sfeervolle terras aan de fortgracht maar al te goed herinneren, waar ook het goede weer van de partij was, samen met een heerlijk fortbiertje en een heuse gamellenmaaltijd.
Fortendag 2012 Fort Stabroek, Abtsdreef, B 2940  Stabroek, BelgiumOrganisatie : Simon Stevin V.V.C. in samenwerking met de volgende partners.

           


View Larger Map

              Vesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer
Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...