Antwerpse forten 1914
door Robert Gils

Prachtig kijk- en leesboek over de Antwerpse forten in 1914 en vandaag.

   

Het verhaal van de Antwerpse forten en de Duitse belegering in woord en beeld aan de hand van talloze historische documenten en sfeervolle actuele foto's.  
Hardcover - 240 pag

kalender

Nieuws
Fort Stabroek van de Vesting Antwerpen

Simon Devos, eindredactie Robert Gils

Tussen 1870 en 1900 worden er op de kwetsbaarste toegangen tot de Vesting Antwerpen, acht nieuwe forten gebouwd op een Buitenlinie, gelegen op zo'n 10 km van de stad in vogelvlucht.  In 1900 wordt toelating verleend om nog twee bijkomende forten te bouwen : Fort St.-Katelijne Waver en Fort Stabroek.

Fort Stabroek is een betonnen pantserfort, omringd door een natte gracht van ongeveer 50 m breedte.  De bomvrije kazerne in het fort bood plaats aan een 400 tal soldaten.  Samen met het fort van St.-Katelijne Waver is het als het ware een prototype voor de 11 betonnen pantserforten die na 1906 zullen worden opgericht om de Buitenlinie te vervolledigen.

De publicatie laat de lezer kennis maken met de geschiedenis van het fort, zijn plaats in de ontwikkeling van de militaire technologie en de functies van de verschillende onderdelen.

Auteur Simon Devos baseerde deze publicatie op zijn Masterproef 2012 "Studie van concepten en materialen in historische forten - case study Fort Stabroek", onder leiding van Prof. Dr. Ir. Vantomme aan de Koninklijke Militaire School.  Robert Gils zorgde voor de eindredactie.

Bestel nu en geniet van 2 € korting.

Prijs : 13 € ipv 15 €  (ex portkosten à 2,42 €)

a. Geef uw volledige naam en verzendadres op.

b. Schrijf het bedrag van 15,42 €  over op rekening IBAN BE 13 9530 5123 2739 - BIC CTBK BE BX van Simon Stevin V.V.C.  Zodra we uw betaling  hebben ontvangen wordt uw exemplaar  opgestuurd.
Vesting Flash: gratis nieuwsbrief van Simon Stevin met  overzicht van activiteiten en actualiteit.  Zo blijf je steeds op de hoogte.  

Klik hier en ontvang gratis Vesting Flash

Bij het uitbreken van de 1ste wereldoorlog speelden de forten een belangrijke rol.  De herdenkingen vormen een tastbaar aanknopingspunt om  de versterkingen  onder de aandacht te brengen.   Lees meer
Onze partners

    

Member of the International Fortress Council     

Als het over forten, bunkers of andere versterkingen gaat...